Carrière Toni Polster op dood spoor

MONCHENGLADBACH -

De loopbaan van de Oostenrijkse voetballer Toni Polster zit op een dood spoor. De aanvaller, Oostenrijks recordinternational, is bij Borussia Mönchengladbach (2de Bundesliga) dit seizoen niet meer gewenst. Trainer Hans Meyer oud-trainer van FC Twente, liet Polster dinsdag weten dat hij niet meegaat naar het trainingskamp in de Algarve, van 26 januari tot en met 2 februari.

BR>Al in de eerste competitiehelft zette Meyer Polster terug naar het tweede team. Na de winterstop heeft de coach zijn aanvaller evenmin nodig, zo liet hij duidelijk blijken. "De 22 spelers die ik meeneem naar de Algarve, zijn diegenen op wie ik een beroep zal doen in de tweede competitiehelft."

De 35-jarige Polster maakte in 181 duels in de Duitse competitie (1. FC Köln, Borussia) 90 doelpunten. In zijn interlandloopbaan kwam hij tot 44 goals in 94 duels. Voor zijn Duitse tijd speelde hij onder meer bij Austria Wien, Torino en Sevilla. Tot komende zomer staat de spits nog onder contract bij Borussia, waarna hij een driejarige verbintenis op zak heeft voor een management/marketing-functie bij de club.