Aleksander Ilic vier weken op non-actief

BRUGGE -

Dat Club Brugge de rode loper niet zou uitrollen voor Aleksander Ilic nadat Anderlecht de centrale verdediger afsnoepte, was te verwachten. Gisteren kreeg de Serviër te horen dat hij vier weken op non-actief wordt gezet en nadien opnieuw conditie moet opdoen met de B-kern.

D.M.

BR>Opmerkelijk, de sanctie heeft niks te maken met de overstap naar Anderlecht maar alles met de knieproblemen van Ilic. "Ilic kan momenteel wegens problemen met de knie simpel niet mee", aldus secrestaris De Nolf. "Door de medische dienst van Club wordt de speler vier weken op non actief geplaatst. Het enige wat hij in de periode moet doen is zich dagelijks bij de dokter aanmelden, zich laten verzorgen en revalideren. Daarna moet de speler zich in de B-kern opnieuw bewijzen."

De speler zelf begrijpt het allemaal niet zo goed. "Dat Club boos is omdat ik voor Anderlecht koos daar kan ik nog begrip voor opbrengen. Maar de sanctie? Ik ben voetbalprof. Mijn contract loopt tot 30 juni. Ik wil mij tot die tijd voor Club inzetten. De knie? Tja, ik heb pijn. Hoe het nu verder moet? Ik kreeg de beslissing woensdagochtend te horen. Ik wacht nog op een schriftelijke bevestiging. We zullen zien."