Australië geschokt door tennisrellen

Print
Kroatische en Servische supporters zijn bij de Australian Open op de vuist gegaan. De twee groepen gingen elkaar ook met flessen en bierbekers te lijf.
Veertig agenten kwamen er aan te pas om de naar schatting 150 vechtende bezoekers uit elkaar te halen. De relschoppers werden prompt van het terrein verwijderd.

In Melbourne Park was de massale vechtpartij het gesprek van de dag. Volgens getuigen brak de rel uit voor een winkel met merchandise-goederen. Aanvankelijk bleef het bij een scheldpartij maar al snel werd het treffen gewelddadig. In allerijl moesten tegen het middaguur veiligheidsmensen en agenten worden opgeroepen om een einde te maken aan de situatie.

De relschoppers werden weggesleept en buiten de hekken van Melbourne Park gezet. Een aantal Servische supporters is nog kort aangehouden voor het onderzoek naar de oorzaak van de vechtpartij.

De Serviërs waren volgens getuigen begonnen met het uitroepen van racistische slogans tegen de Kroaten, die op dat moment een wedstrijd bekeken in stadion 3. Daarop volgde een botsting waarbij tal van klappen en schoppen werden uitgedeeld.

De rel escaleerde daarop al snel. Voor de politie arriveerde, vlogen de flessen al door de lucht. Geschrokken tennisliefhebbers konden niets anders doen dan verschrikt toekijken.

Op het moment van de vechtpartij stond nog een groot aantal mensen voor de hekken om tickets te kopen. Leden van beide groepen zijn na het treffen behandeld voor lichte verwondingen.