'Geen gunstig pensioen door talmen paars'

Print
Sommige mensen krijgen niet het meest gunstige pensioen volgens hun gewerkte jaren omdat de regering het vertikt om een kb uit te vaardigen. Dat zegt CD&V-senator Jan Steverlynck.
Deze week bleek dat praktijktests niet kunnen omdat de regering daarvoor nog geen kb heeft uitgevaardigd. "Ook in andere wetsdomeinen dan deze van de antidiscriminatiewet laat de regering echter na de wil van het parlement uit te voeren", laat Jan Steverlynck woensdag weten.

De CD&V-senator verwijst daarbij naar zijn wetsvoorstel dat Kamer en Senaat begin 2003 goedkeurden en dat ervoor zorgt dat gepensioneerden altijd het meest voordelige pensioen ontvangen.

Op 24 juni 2003 werd de wet gepubliceerd in het Staatsblad. "Maar na drie jaar wachten zijn er nog altijd geen uitvoeringsbesluiten. Alle bevoegde ministers - Bruno Tobback en Sabine Laruelle - hebben zich de jongste jaren achter allerlei excuses verscholen om de zaak voor zich uit te schuiven (...) Ondertussen krijgen tal van mensen niet het beste pensioen waarop zij wettelijk recht hebben. Een gepensioneerde uit Ieper liet ons weten hierdoor 70 euro aan pensioen per maand te verliezen. Dat wordt door de mensen terecht als bijzonder onrechtvaardig ervaren", laat Steverlynck weten.