Grote Rubens-tentoonstelling bij Schone Kunsten

Print
De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België organiseren eind volgend jaar een grote Rubens-tentoonstelling met kunstwerken uit de eigen collectie en schilderijen en tekeningen in bruikleen van het Louvre, het Prado en het Metropolitan Museum.
"Rubens, een genie aan het werk" is te zien van 14 september 2007 tot en met 27 januari 2008 in de gebouwen van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België in de Regentschapstraat in Brussel. De tentoonstelling bevat een vijftigtal kunstwerken van Rubens' eigen hand en uit zijn atelier. Ook de schilderijen die de Antwerpse meester met collega's als Jan Brueghel de Oude en Cornelis de Vos maakte, komen aan bod.

De organisatoren willen de bezoeker een beter inzicht geven in de wijze waarop Rubens en zijn medewerkers hun bekende meesterwerken tot stand brachten. Met dat doel wordt een zestigtal bijkomende schilderijen en tekeningen in bruikleen gevraagd van het Louvre in Parijs, het Prado in Madrid en het Metropolitan Museum in New York.