Zadels gestolen uit ruitersportwinkel

Print
Vier onbekende personen hebben woensdagochtend rond 2.30 uur een zware inbraak gepleegd in de ruitersportwinkel Emmers aan de Bosstraat in Hamont-Achel. Ze gingen aan de haal met dertig tot veertig rijzadels.
De waarde van de buit bedraagt ruim 40.000 euro. Het is al de derde keer dat de winkel inbrekers over de vloer krijgt. De vier daders verbrijzelden woensdagochtend het glas van de voordeur.

Het slot van het hek werd met een zware tang of een slijpschijf opengebroken. Een van de vier inbrekers had een vuurwapen. Dat had een getuige gezien, die boven de winkel woont.

Het alarm was afgegaan, maar de daders liepen tot achter in de winkel om de zadels weg te halen. De politie was snel ter plaatse, maar de dieven waren al weg in hun grijze wagen richting Neerpelt.

Een nacht eerder was er in dezelfde winkel al een poging tot inbraak geweest, waarbij het slot geforceerd was. De federale gerechtelijke politie (FGP) Hasselt heeft een sporenonderzoek uitgevoerd. Bij de twee vorige inbraken in 2004 en 2005 werden rijzadels, hoofdstellen en kleding voor een totale waarde van ruim 130.000 euro gestolen.