Nederlander koopt jas en vindt wiet in binnenzak

Print
Gratis wiet bij je nieuwe winterjas. Dat overkwam Thijs Bertels uit Breda die dinsdagmiddag een jack kocht bij een kledingwinkel in zijn stad. Bij thuiskomst ontdekte hij dat er twee zakjes wiet, vloei en een filter in de binnenzak zaten.
Intussen kan hij wel lachen om zijn bizarre vondst, maar kort nadat hij de inhoudc van de binnenzak had ontdekt, realiseerde hij zich dat hij in grote problemen had kunnen komen als hij bijvoorfbeeld nietsvermoedend met zijn nieuwe jack op vakantie naar de verenigde Staten, Thailand of Singapore was gegaan. "Dan kon ik nu een paar jaar de cel in."

Dolf Lewis, commercieel manager van de kledingzaak, heeft geen sluitende verklaring voor de vondst. "Ik vind het heel vervelend dat dit is gebeurd. Ik snap ook echt niet hoe dit kan. Wij controleren na elke werkdag de zakken van jassen, omdat dieven hier wel eens beveiligingslabels in verstoppen. Verder controleren we dagelijks de tassen van het eigen personeel."

"Ik weet dus zeker dat het niet van mijn eigen werknemers afkomstig is. De enige verklaring die ik kan bedenken is dat een klant zijn handeltje in dit jack gedumpt heeft. Of misschien heeft iemand deze jas geruild en is diegene vergeten de drugs eruit te halen. Wij kijken als iemand iets ruilt namelijk niet alle zakken na, maar controleren alleen of de kleding geen slijtplekken vertoont."