Veronique De Kock is Domste Bontje van 2006

Print
Model en presentatrice Veronique De Kock heeft de "Dom Bontje verkiezing" 2006 van de dierenrechtenorganisatie Bite Back gewonnen. Ze volgt hiermee het voorbeeld van model Joke van de Velde. Zij was vorig jaar de eerste winnares van de verkiezing van de dierenrechtenorganisatie die tot doel heeft om het dragen van bont door bekende Vlamingen en de hele bontindustrie aan te klagen met ludieke acties.
De genomineerden voor de Dom Bontje verkiezing van 2006 waren Phaedra Hoste, modeontwerpster Ann Demeulemeester, de prinsessen Mathilde en Astrid, de Belgische modeontwerpers Stijn Helsen en Nicky Vankets en model Kelly Pfaff. Phaedra Hoste werd door het publiek via de website van Bite Back verkozen tot tweede bontdragende eredame. Prinses Mathilde eindigde op de derde plaats.

Bite Back zal aan De Kock persoonlijk de gouden wildklem, de prijs voor de winnaar, overhandigen.
"Laat ons hopen dat Veronique De Kock door haar "overwinning" een hart krijgt voor pelsdieren en van plan is om haar bontpromotiewerk voor altijd af te zweren", zo zegt woordvoerster Marianne Huiberts van Bite Back.

De dierenrechtenorganisatie riep Phaedra Hoste ook uit tot het Sluwste Bontje. Hoste verklaarde dat ze enkel pels draagt van dieren die ook voor consumptie worden gedood. Maar volgens Bite Back gaat deze redenering niet op en is het naïef te denken dat ze enkel promotie maakt voor dit soort bont, terwijl ze er in werkelijkheid toe bijdraagt dat bont weer acceptabel wordt.