'Alaaf aan het apenland'

Print
De flamboyante chirurg Jeff Hoeyberghs heeft zich door het Genks muziekcollectief de Cappuccino’s laten porren om een carnavalslied op te nemen.
BR> ‘Spiegeltje’ heet het feestnummer en de tekst laat weinig aan de verbeelding over. Over een paar weken ligt de debuutsingle van Dr. Hoeyberghs in de winkelrekken.

“Spiegeltje, spiegeltje aan de wand/Wie snijdt het best van heel het land/Spiegeltje, spiegeltje aan de wand/Alaaf, alaaf, alaaf aan ‘t apenland,” borrelt het refrein.

“Maak van mijn bitch een fotomodel/ Want ik weet, jij kunt dat wel/Maar ook niet te perfect/Want anders verlaat ze me direct,” rijmelt een rapper elders in het nummer.

“Ventielzeden noemen ze dat,” probeert Hoeyberghs uit te leggen. “Tijdens de carnavalsperiode wordt de gangbare moraal aangepast en dus kan je dingen doen waarvoor je anders in de bak zou vliegen.”

Hoe komt een plastisch chirurg erbij om een carnavalslied op te nemen?
"Eind vorig jaar vroeg iemand van de Cappuccino’s of ik met hen geen kerstliedje wilde maken en toen heb ik geantwoord: ‘Awel, als ge toch denkt dat ge kunt schrijven, maak dan een carnavalsstamper.’ En niet veel later kreeg ik een sms’je: ‘Het nummer is af, is je stem gesmeerd?’”

En nu zitten jullie dus in de studio?
“Inderdaad.We zijn allemaal geweldige amateurs - wat zeg ik? complete leken! - dus je kan je wel voorstellen wat voor een flying circus dat hier is (schatert).”

Bent u eigenlijk een carnavalsmens?
“Ik heb ooit in een paar zatte harmonieën gespeeld, maar dat was in een vorig leven. Toen ik als chirurg begon, ben ik daar mee gestopt. Maar jong geleerd, is oud gedaan, nietwaar (bulderlacht)?”

Gaat u ook podia onveilig maken met uw carnavalslied? “Nu en dan zal ik dat zeker doen. Een keer of twee per maand, zodat mijn werk er niet onder lijdt.”