Volvo-topman optimistisch tijdens bezoek prins Filip

Print
Kroonprins Filip is op bezoek bij autoconstructeur Volvo Cars in Gent. Hij neemt er deel aan een werkvergadering, bezoekt de lasfabriek en de eindassameblage en zal er spreken met werknemers, management en vakbonden. Volvo kijkt vol vertrouwen uit naar 2007 en gokt dat het zijn productie zal verhogen tot 250.000 wagens.
"Ondanks de negatieve berichtgeving en de uitdagingen waar de autosector voor staat, blijven we het vertrouwen behouden in de toekomst van de auto-assemblage in ons land", aldus gedelegeerd bestuurder Peter Leyman. Die boodschap wil Leyman ook meegeven met de prins.

"Voorwaarde is wel dat de Belgische fabrieken hun koppositie behouden inzake kwaliteit, efficiëntie en competentie en dat de loonkosten, die momenteel een concurrentiële handicap vormen, onder controle blijven."

Het productievolume bij Volvo Cars viel in 2006 licht terug en er moest ook personeel worden afgedankt. In het najaar van 2006 is evenwel een nieuw model, de kleine Volvo C30, in productie genomen. Die wordt enkel in Gent gemaakt en de directie verwacht dat die de productiecijfers zal doen stijgen.
Er wordt dit jaar ook 128 miljoen euro geïnvesteerd, om alweer een nieuw model, de Volvo XC60, in productie te nemen.