Van Gaal weigert zich te excuseren bij van Basten

Print
De Nederlandse voetbalcoach Louis van Gaal weigert zich te verontschuldigen voor enkele kritische uitlatingen aan het adres van de Nederlandse bondscoach Marco van Basten.
Daarmee riskeert de AZ-coach zijn lidmaatschap van de Nederlandse belangenvereniging Coaches Betaald Voetbal (CBV), waarvan hij erevoorzitter en tevens ambassadeur is, kwijt te spelen.

In een briefwisseling tussen het bestuur van de CBV en Van Gaal heeft de voormalige bondscoach van Oranje laten weten dat hij niet van plan is om Van Basten tegemoet te komen. CBV-preses Foppe de Haan betreurt dat, maar legt zich er niet bij neer. "We gaan met Louis praten. Het is belangrijk dat hij bij de CBV betrokken blijft."

Van Gaal leverde eind vorig jaar in het tijdschrift Sportweek kritiek op Van Basten. Volgens de AZ-trainer deugde het selectiebeleid van de oud-Ajacied niet en had Oranje onder diens leiding nog nooit goed gespeeld.

Van Basten reageerde tijdens de kerstborrel van de teamleiding van het Nederlands elftal venijnig. Hij liet weten de aanhoudende afkeuring door Van Gaal meer dan beu te zijn.