Kinderverkrachter rijdt meisje tweemaal omver

Print
In Nederland wordt vol afschuw gereageerd op een monsterlijke kindermoord. Suzanne Wisman (12) is door haar waarschijnlijke lustmoordenaar Henk van D. meegenomen, tot tweemaal toe verkracht en tweemaal overreden met zijn camper. Het schoolmeisje uit het Drentse Tweede Exloërmond moest dood, zodat ze niet over de brute verkrachting kon vertellen.
BR>
Henk van D. (45) uit Nieuw-Buinen heeft dit tijdens dagenlange verhoren bekend. Volgens justitie is er volop technisch bewijs dat zijn bekentenis bevestigt. Het openbaar ministerie verdenkt Van D. van moord, verkrachting en ontvoering. Volgens justitie heeft Van D. Suzanne op de rampzalige 12e december 2006 meegenomen in zijn camper.
"Daarin is Suzanne ook verkracht. Later heeft hij zich nogmaals aan haar vergrepen. Suzanne slaagde erin uit de camper te komen. De verdachte is vervolgens tot tweemaal toe over haar heen gereden", stelt persofficier Jan Hoekman. Op het kampeervoertuig zijn onder meer bloedsporen gevonden.

Henk van D. dook na het misdrijf twee dagen onder. "Maar hij heeft het hele verhaal toch aan iemand verteld en die persoon heeft gelukkig direct de politie gewaarschuwd", zegt Hoekman.

Aanvankelijk leek het erop dat er weliswaar sprake was van een gruwelijk misdrijf, maar niet van een verkrachting. Hoekman: "Er waren geen duidelijke sporen gevonden die daar bewijs voor leverden. Toch hechtten we waarde aan de uitspraken van de verdachte."
Onder meer de vondst van een zwarte bh nabij de vindplaats van het misdrijf wijst op een zedendelict. De fervente paardenliefhebster droeg zo'n bh als ze ging rijden. Dat had ze vlak voor haar dood juist gedaan.