Dewael onderzoekt rellen in Lierse

Print
De voetbalcel van het Ministerie van Binnenlandse Zaken heeft een procedure opgestart tegen SK Lierse naar aanleiding van de incidenten tijdens de bekermatch van afgelopen zaterdag tegen Antwerp (1-4 nederlaag).
Dat heeft minister van Binnenlandse Zaken Patrick Dewael (VLD) woensdag gezegd in een antwoord op enkele parlementaire vragen.

Supporters van Antwerp mengden zich zaterdagavond onder die van Lierse en gingen er verbaal en non-verbaal uit de bocht. Er werd geroepen, met bier gegooid, gespuwd, geduwd en geslagen.

Een Antwerp-supporter urineerde vanuit een hoger gelegen vak op de supporters van de thuisploeg. Lierse-manager Danny Aras bood een dag na de feiten zijn ontslag aan "omdat dit het beste signaal is om aan te tonen dat er verantwoordelijkheid dient genomen te worden."

De procedure die Binnenlandse Zaken heeft opgestart, komt er omdat Lierse de regelgeving inzake ticketbeheer niet heeft nageleefd.

"Zij zijn de hoofdverantwoordelijke voor de ticketverspreiding en moeten de noodzakelijke maatregelen nemen om supportersscheiding te garanderen", aldus de minister, die er aan toevoegde dat de procedure kan leiden tot een administratieve geldboete van 500 tot 250.000 euro, in toepassing van de voetbalwet.