KV Mechelen schakelt bekerwinnaar uit

Print
KV Mechelen is weer ontploft. Na Germinal Beerschot, de bekerwinnaar van 2005, sneuvelde gisteren ook Zulte Waregem, de huidige winnaar, in de zinderende Mechelse sfeer.
BR> Een dreun voor de West-Vlamingen, die met grote ambities aan de terugronde begonnen, maar geen antwoord vonden op het enthousiaste spel van Malinwa, dat dansend de feestnacht in ging.
“We schrijven geschiedenis.”

Een hoogstaande wedstrijd was KV Mechelen - Zulte Waregem allerminst, spannend en sfeervol des te meer. Malinwa verdedigde zich dapper tegen de West-Vlamingen, ging zoveel als het kon in de aanval en kwam na een klein halfuur op voorsprong toen Ivens een strafschop benutte (fout op Kielo Lezi).
Zulte Waregem claimde zelf een strafschop voor hands van Ivens, gooide na rust nieuwkomers Siani en Dosunmu in de strijd, maar kon geen kansen meer afdwingen.

“Een dikverdiende overwinning,” juichte uitblinker Bert Dhont. “Ik voelde al snel dat we konden stunten. In de tweede helft heb ik niet één keer naar de klok gekeken, maar ik riep constant het gaat goed, jongens. Alleen jammer dat we de counter slecht uitgespeeld hebben, maar verdedigend hebben we niks meer weggegeven. Een pluim voor de trainer, die de hele week tactisch naar deze wedstrijd heeft toegewerkt.”