Genk wint met 1-0 van Moeskroen

Print
Wat Racing Genk voor de rust op de mat legde, was indrukwekkend combinatiespel. Moeskroen holde achter een ongrijpbare bal en werd van het kastje naar de muur gespeeld. Het vertrouwen in eigen kunnen en de balvastheid was groot.
BR> De tandem Pocognoli-Soetaers raasde weer over links als in de betere dagen, op rechts ging ook Chatelle zijn mannetje makkelijk voorbij. Achterin stond de verdediging als een blok.

Moeskroen kreeg over de 90 minuten slechts twee kansen. Niet na uitgespeelde acties wel twee keer na een klutsbal. Twee keer redde een aandachtige Bailly.

Racing Genk oogde ook weer veel frisser dan net voor de winterstop toen de ploeg van Broos het verschil steeds meer moest maken met werkvoetbal. Het enige minpunt zaterdagavond was het gebrek aan scherpte in de zestien. Racing voetbalde negen mooie doelkansen bij mekaar, een verdienste tegen een goedgeorganiseerde ploeg als Moeskroen. Maar vooral Vandenbergh en Haroun vonden de weg naar het doel niet.

Uiteindelijk was het ref Jordens die Genk een duwtje in de rug gaf met een vederlichte penalty. Racing kreeg zo wat het verdiend had: de kwartfinales van de beker.