Afgang voor STVV

Print
STVV heeft het jaar op rampzalige manier ingezet. In het Kortrijkse Guldensporenstadion werden de Kanaries op ontstellend makkelijke wijze zoek gespeeld door de lokale tweedeklasser.
BR> 4-2 stond er na 90 minuten op het bord. Einde bekerverhaal dus. Tot ontsteltenis en ook razernij van coach Henk Houwaart.

STVV kon weliswaar verzachtende omstandigheden inroepen. Naast Munyaneza (ziek thuis gebleven) stonden ook Peeters en Sishuba met griepsymptomen op het veld. “Maar zij móesten wel spelen, want door de smalle kern had ik geen alternatieven meer”, aldus Houwaart. Toch wilde de trainer van de Truienaars zich daar niet achter verschuilen. Integendeel.
“Het STVV dat ik vandaag zag, was niet het STVV van voor de winterstop. We hebben een les gekregen in strijdlust. Daar heb ik niks van gemerkt. Ik wist op voorhand dat we een lastige namiddag zouden kennen. Maar dat we het Kortrijk zo makkelijk zouden maken, had ik nooit durven denken. Dit was slecht voetbal.”

Bart Deelkens behoedde zijn ploeg inderdaad voor een ware afslachting. De verdediging was immers zo lek als een zeef. “Onbegrijpelijk”, schuddebolde Houwaart. “Hayen en Vanczak speelden op één lijn tegen een vlugge spits als Nong. Dat is om problemen vragen. Ze hadden nochtans richtlijnen meegekregen. Ze moesten mekaar rugdekking geven.”

Woedende Henk Houwaart zet nieuwe jaar rampzalig in Houwaart hoopte tot slot wel dat de clubleiding conclusies zou trekken uit het West- Vlaams debacle. “De huidige kern is duidelijk te smal. Daar moet iets aan gebeuren. Dat kost geld, ik weet het. Maar zeker voorin hebben we op dit ogenblik te weinig mogelijkheden. Dat moet nu iedereen toch wel inzien.”