Huis van Diversiteit opent deuren aan station

Print
Ze hadden me in het begin gedemotiveerd: zoveel verschillende culturen en karakters in één huis. Dat kon nooit goed gaan. Maar het loopt fantastisch,” glundert coördinatrice Fatima Oulad-M’Hand-Ouâli, terwijl ‘haar’ Huis van Diversiteit vrijdag officieel de deuren opende aan het Hasseltse station.
BR>
“Omdat we geloven in integratie. Dat komt niet van één kant, maar van verschillende kanten. Daarom zitten we hier in het ‘Huis van Integratie’. Om samen te praten, om mensen te ontmoeten,” zegt de Afrikaanse kunstenaar Martin Oluwadiran.

Zijn multiculturele vereniging Perspectief is één van de zes ‘bewoners’ van het nieuwe huis. “Dit is een initiatief van het Internationaal Comité van het ACW, dat zo’n 99 verenigingen groepeert. Vooral allochtone groeperingen. Uit die groep zijn 6 verenigingen - 3 moslimverenigingen en 3 niet-moslimverenigingen - gekozen, die hier in het huis worden samengebracht. Om elkaar te leren kennen, om samen te werken, voor de integratie, voor wederzijds respect,” vertelt voorzitster Jo Schreurs.