“Prins Laurent wil naar Hasselt om te getuigen”

Print
“Prins Laurent wil zelf graag een getuigenis afleggen in Hasselt.” Dat zegt zijn oud-leraar Rudy Bogaert. Volgens Bogaert hoeft de prins tijdens zijn getuigenis niets te vrezen. “Prinsen en koningen hoeven zich niet af te vragen waar het geld vandaan komt voor hun woonst.”
BR>
Heel het land kijkt uit naar de verschijning en mogelijke getuigenis van prins Laurent op het monsterproces dat vandaag start in Hasselt. Voor de rechtbank in Hasselt start om 9.30 uur het ophefmakende proces naar fraude met marinegeld, waarmee ook prins Laurent zijn villa zou zijn opgefrist. De vroegere raadgever van de prins - hoofdverdachte kolonel Vaessen - heeft de prins gedagvaard om morgenvroeg op het proces te getuigen.

De ogen van miljoenen mensen zijn gericht op de Hasseltse rechter Christine Coopmans. Zij is de voorzitter van de rechtbank. Ze moet - samen met twee bijzitters - een oordeel vellen in het delicate dossier over fraude met legerfacturen. Zo’n 2,2 miljoen euro overheidsgeld zou zijn weggesluisd via valse facturen.De beklaagden zouden op die manier zichzelf hebben verwend en verrijkt. Ook de verfraaiing van de prinselijke villa Clémentine in Tervuren (150.000 euro) zou ermee zijn betaald.