E.on plant bouw centrale in Beringen

Print
Het Duitse energieconcern E.on Kraftwerke plant de bouw van een energiecentrale op basis van steenkool en biomassa in Beringen.
De centrale zou goed zijn voor tien procent van het totale elektriciteitsverbruik in België en een kleine honderd jobs en indirect zelfs 500 arbeidsplaatsen opleveren, zo meldt de regionale televisiezender TV Limburg woensdag.

De nog te bouwen energiecentrale heeft een capaciteit van 800 tot 1100 megawatt en heeft hiermee de dubbele capaciteit van de bestaande elektriciteitscentrale in Genk. Het Duitse bedrijf kocht alvast 20 hectare grond in Beringen aan voor de bouw van de energiecentrale. De plannen zitten momenteel wel nog in de fase van openbaar onderzoek.

Een grote troef voor de binnenvaart is alvast dat er jaarlijks 500 boten steenkool naar de energiecentrale zullen voeren. Dat komt overeen met een totale aanvoer van 2,5 miljoen ton steenkool. Als alles volgens plan verloopt, starten de werkzaamheden pas binnen enkele jaren en zou de centrale in het gunstigste geval tegen 2014 operationeel zijn.