Oost-Europese vrachtwagens rijden zich vast op werf

Print
Campus Sint Jan van het Ziekenhuis Oost Limburg (ZOL) in Genk wordt geplaagd door vrachtwagens uit Oost-Europa.
BR>
De chauffeurs denken dat de afkorting ZOL op de wegwijzers naar het ziekenhuis staat voor het Duitse zoll (tol), en zoeken tevergeefs naar de Genkse douane op de parkingwerf van het ziekenhuis.

“Maar dat leidt tot heel vervelende toestanden”, zegt Johan Hellings, algemeen directeur van het Ziekenhuis Oost Limburg. “Die vrachtwagens komen toe op een werf waar enkel éénrichtingsverkeer is toegelaten voor patiënten. Als ze dan merken dat ze verkeerd zijn, kunnen ze geen weg meer terug. Want achter hen staan patiënten met hun wagen aan te schuiven. En telkens opnieuw moeten er heksentoeren worden uitgehaald om die vrachtwagens daar weg te halen, en de patiënten weer doorgang te geven.”

De chauffeurs worden vooral misleid door de afkorting van het Ziekenhuis Oost Limburg (ZOL). Ze gaan ervan uit dat daarmee, net zoals in Duitsland, zoll oftewel de toldienst van de douane wordt bedoeld. Toeval wil dat het douanekantoor, dat onlangs naar Genk-Zuid verhuisde, een eind verderop dan campus Sint Jan ligt.