Douane legt gigantische sigarettensmokkel bloot

Print
Met een recordvangst van 17 miljoen illegale sigaretten heeft de Genkse opsporingsinspectie van douane en accijnzen een gigantische smokkel blootgelegd.
BR>
Loodsen in Hoeselt en Lummen fungeerden als draaischijf voor de sluikhandel van Griekenland naar Groot-Brittannië. De smokkelaars zijn nog niet opgepakt.

De smokkelaars verstopten zo’n 200.000 illegale sigaretten - verpakt in kartonnen dozen - in een grote zak met strooizout. Vanuit onder meer Griekenland kwamen tientallen, misschien wel honderden dergelijke grote zakken, zogenaamde big bags, aan in loodsen in Lummen en Hoeselt. Bendeleden haalden de sloffen sigaretten uit het karton en verborgen die in de laadruimte van een vrachtwagen voor transport richting Groot-Brittannië.

Een vrachtwagen die al onderweg was met 8,5 miljoen sigaretten, is onderschept in Herentals. Lading en truck zijn in beslag genomen. De opsporingsinspectie vond in een opslagplaats in Hoeselt nog sigaretten in big bags. Er stond ook al een nieuwe partij klaar om getransporteerd te worden, in totaal zowat 8,5 miljoen sigaretten. In een magazijn in Lummen waren de fardes al bijna allemaal opgeladen. Wel lagen er nog lege zakken met strooizout.