Kind van 11 vermoedelijk vermoord door vader in Moeskroen

Print
Zondag is in de koffer van de wagen van zijn vader in Pecq, bij Doornik, het lijk gevonden van een jongen van 11 jaar.
De 50-jarige vader van het slachtoffertje is de verdachte nummer één, maar ontkent momenteel elke betrokkenheid.

Zaterdagochtend moesten de moeder en de vader elkaar ontmoeten bij een advocaat in het kader van een echtscheidingsprocedure. Het hoederecht van hun kind, de 11-jarige Louis die op 12 juni 12 jaar zou worden, was voorwerp van twist.

De man, de 50-jarige Eric Trentesaux uit Moeskroen, stuurde echter zijn kat.

Aangezien het kind dit weekend bij zijn vader verbleef, sloeg de moeder in paniek. De man is depressief. De moeder verwittigde de politie en Child Focus.

Zondag om 02.00 uur vond de politie in de buurt van Pecq de vader in zijn auto. De man gedroeg zich verward en vertelde aan de agenten dat hij en zijn zoon door onbekenden waren overvallen en dat zij de jongen hadden omgebracht. Hij vertelde hen nog dat zijn lichaam in de koffer van de auto lag.

Deskundigen van het parket en de substituut van de procureur des konings stapten ter plaatse af voor onderzoek. Volgens de eerste gegevens van de onderzoekers kwam het kind niet op die plaats om het leven.

Uit de nogal warrige verklaringen van Eric Trentesaux bleek dat hij en zijn zoon de nacht hadden doorgebracht in een hotel in Halliun, in het noorden van Frankrijk. Het is nog niet duidelijk wat er daar juist gebeurd is.