Meesterinbreker krijgt vijf jaar cel

Print
De correctionele rechtbank van Antwerpen heeft de 65-jarige Pascual F. uit Berchem maandag veroordeeld tot vijf jaar effectieve celstraf.
De Italiaan pleegde een veertigtal woninginbraken. De buit, die veelal uit dure juwelen bestond, verkocht hij nadien. De rechtbank verklaarde een vermogensvoordeel van 122.297 euro verbeurd.

De beklaagde pleegde tussen mei 2001 en januari 2004 een veertigtal woninginbraken in onder meer Antwerpen, Borsbeek, Edegem, Schoten, Aalst, Sint-Niklaas, Gent en Asse. De Italiaan had het vooral gemunt op dure juwelen, fototoestellen, laptops en geld.

Hij ging steeds op dezelfde manier te werk: hij belde de bewoners met zijn gsm en wanneer ze de telefoon niet opnamen, sloeg hij toe.

De beklaagde droeg ook steeds een busje traangas op zak, wat hij tegen de bewoners kon gebruiken wanneer ze hem betrapten. De politie kwam de man op het spoor door het gsm-nummer na te trekken waarmee hij naar zijn slachtoffers belde. De inbreker werd vervolgens in de gaten gehouden en op heterdaad betrapt.