Uitbater zonnecenter maakt foto’s van naakte klanten

Print
De Hasseltse correctionele rechtbank heeft vrijdag een Beringenaar (41) veroordeeld tot een gevangenisstraf van zestien maanden, volledig met uitstel, omdat hij in zijn zonnebankcentrum drie vrouwelijke klanten clandestien kiekte en drugs dealde.
BR>
De uitbater van het zonnecenter werd aan de galg gepraat door zijn gewezen vriendin, die in de slaapkamer van de man een reiskoffer met diverse drugs aantrof. Het ging om marihuana, cocaïne, xtc-pillen en ketamine. Bovendien merkte ze op dat de man foto’s van drie naakte vrouwelijke klanten had opgeslagen op de harde schijf van zijn computer.

Uit het onderzoek bleek dat de man bovenop de kleedkamers bij de zonnebanken een digitale camera had gemonteerd, die hij vanop afstand bediende. Hij fotografeerde de dames toen ze zich uitkleedden.

De man gaf toe dat hij geregeld een joint rookte en ook xtc-pillen gebruikte. Hij was in december 2004 in een dansgelegenheid in Lokeren door de veiligheidsverantwoordelijke betrapt op drugsbezit. Die had immers gezien dat de Beringenaar de klanten aansprak. In zijn rechtersok staken 31 xtc-pillen.

De Beringenaar geniet volledig uitstel voor de straf die hij opliep,maar is wel voor een periode van vijf jaar een reeks burgerrechten kwijt.