Van Handenhoven in evocatie

Sporting Lokeren-middenvelder Gunther Van Handenhoven gaat in evocatie tegen de straf die hij donderdag heeft gekregen van de beroepscommissie van de Koninklijke Belgische Voetbalbond (KBVB).

Belga

De beroepscommissie zette Van Handenhovens voorwaardelijke schorsing van zes maanden om in een effectieve schorsing, waardoor hij dit seizoen niet meer in actie kan komen.

Evocatie is enkel mogelijk op basis van procedurefouten, of wanneer er sprake is van nieuwe feiten.

Het Beroepscomité van de Koninklijke Belgische Voetbalbond toonde donderdag geen genade voor de ex-spelers van La Louvière die betrokken waren bij de verdachte nederlaag tegen Lierse (7-0) op 21 mei 2005.

Naast Van Handenhoven werden ook Wagneau Eloi (Roeselare), Mario Espartero (Brussels) en Laurent Montoya (zonder club) tot het einde van het seizoen (30 juni 2007) geschorst.

Voor Van Handenhoven komt de straf zwaar aan. Hij is pas sinds oktober van dit jaar eindelijk weer aan voetballen toe na een zwaar knieletsel en is op het einde van het seizoen einde contract. Hij had eerder al te horen gekregen dat zijn contract bij Lokeren niet zou worden verlengd.

"Met de schorsing erbij zal ik 20 maanden niet gespeeld hebben. Wie gaat er mij dan nog willen?", aldus Van Handenhoven, die hoopt dat hij aan de slag kan bij een buitenlandse club.

Dat die kans zich voor doet, is evenwel klein. De KBVB heeft vrijdag immers aan de wereldvoetbalbond (FIFA) gevraagd om de schorsing over te nemen, wat zo goed als zeker zal gebeuren.