Mexicaanse seksbom aangehouden

RIO DE JANEIRO -

AP

BR>

Een van de bekendste zangeressen van Mexico, Gloria Trevi, is donderdag op verdenking van zedendelicten aangehouden in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro. Met Trevi werden haar manager en een andere zangeres aangehouden.

De Mexicaanse justitie maakte bekend om uitlevering van de drie te hebben gevraagd in verband met beschuldigingen van een 17-jarige Chileense, Tamara Zuniga, die zegt door Trevi en haar manager te zijn mishandeld en misbruikt. Het meisje was bij het paar in huis komen wonen in de hoop dat zij haar zouden helpen met haar zangcarrière. Andere tienermeisjes zouden eenzelfde lot hebben ondergaan.

Na vijf uur door de Braziliaanse politie te zijn ondervraagd werden Trevi en de anderen ingesloten in afwachting van een besluit over het Mexicaanse uitleveringsverzoek. Omdat Brazilië en Mexico geen uitleveringsverdrag hebben kan dat maanden gaan duren.

Politiewoordvoerster Lucienne Silva zei dat de drie in december 1998 onder eigen naam Brazilië waren binnengekomen, maar na het verlopen van hun toeristenvisum onder andere namen in het land waren gebleven. Ze veranderden regelmatig van verblijfplaats.

Het Chileense hooggerechtshof heeft inmiddels laten weten een verzoek van Mexico in te willigen om het meisje dat Trevi heeft aangeklaagd naar Mexico te laten gaan om tegen de zangeres te getuigen.