Station uit film 'Brief Encounter' van sloop gered

Het station waar in 1945 een deel van de befaamde film Brief Encounter werd opgenomen, is van de sloop gered. Liefhebbers van het station en van Railtrack, de geprivatiseerde eigenaar van de Britse stations, hebben volgens het Britse showbizzpersbureau WENN genoeg geld bijeengebracht om het gebouw in Carnforth aan de Engelse westkust in de oude luister te herstellen.

BR>Het station was ernstig vervallen, nadat Trevor Howard en Celia Johnson er in 1945 elkaar voor het eerst in de ogen hadden gekeken. Engelse burgers brachten bijna 555 miljoen Bfr. bijeen om het gebouw te redden en Railtrack voegde daar zo'n 32 miljoen Bfr. aan toe. Het is de bedoeling dat het station een toeristische attractie wordt, niet alleen omdat Brief Encounter er is opgenomen maar ook door de geschiedenis van de stoomtreinen in het Engelse stadje.

Brief Encounter, een film van David Lean, is volgens de Speelfilm Encyclopedie "een film waar je nooit op uitgekeken raakt". De rolprent eindigde vorig jaar bij de verkiezing van de beste Britse film aller tijden op de tweede plaats, achter The Third Man van regisseur Carol Reed.