Echtgenoot van Caroline van Monaco sloeg disco-eigenaar in elkaar

Prins Ernst August von Hannover, de echtgenoot van prinses Caroline van Monaco, heeft in Kenia samen met een knokploeg de eigenaar van een disco in elkaar geslagen. Volgens de Keniase autoriteiten is het slachtoffer evenals de prins afkomstig uit Duitsland. Hij is met ernstige verwondingen opgenomen in een ziekenhuis.

BR>Volgens de politie heeft de prins toegegeven dat hij bij de vechtpartij was betrokken. Hij wilde een eind maken aan de geluidsoverlast die hij van de disco op het eiland Manda ondervindt als hij in zijn villa aan het strand van Lamu - tegenover Manda - verblijft. Dezer dagen vieren Ernst August en Caroline vakantie in hun Keniase onderkomen.

Volgens politiecommissaris Wilson Wanjanga was de disco-eigenaar, de Münchener hoteleigenaar en architect Joe Brunnlehner, vrijdag naar Lamu gekomen. Hij zou daar medewerkers van het Keniase ministerie van Arbeid ophalen, die bij de disco geluidsmetingen zouden doen. "Kort nadat hij van boord was gegaan, werd hij besprongen door de aanvallers", vertelde de ook al Duitse hoteleigenaar Frank Neugebauer. "Terwijl de anderen mijn collega vasthielden, sloeg Ernst August zelf met een boksbeugel op hem in tot hij compleet in de vernieling op de grond lag."

Het was niet de eerste keer dat de echtgenoot van de Monegaskische prinses geweld gebruikte. Afgelopen december werd hij tot 15.000 mark boete veroordeeld omdat hij in januari een cameraman met een paraplu een gebroken neus en een hersenschudding had geslagen. Twee weken na het incident trouwde Ernst August met Caroline.