Beveren houdt Anderlecht in bedwang, AA Gent wint bij RC Genk

HASSELT -

Anderlecht is er zaterdag niet in geslaagd de volle buit te pakken op het veld van Beveren. Meer nog, paars-wit kon maar moeilijk zijn stempel op de partij drukken en kwam niet tot scoren. Ook de thuisploeg miste frisheid in de voorste gelederen zodat dit duel eindigde op een teleurstellend 0-0.

BR>Anderlecht blijft wel ruim aan de leiding in het klassement.

Naaste achtervolger RC Genk verloor immers op eigen veld met 0-1 van AA Gent. Het enige doelpunt van de wedstrijd werd gescoord door Dahlum, die een voorzet van Gasjer eerder gelukkig verzilverde. RC Genk telt nu al 7 punten achterstand op leider Anderlecht en kan zondag nog voorbijgestoken worden door Club Brugge dat Lokeren partij geeft.

In de middenmoot deden KV Mechelen en Moeskroen een goede zaak. Het 'jonge' KV Mechelen was duidelijk een maat te groot voor Charleroi. De jongens van trainer Gunther Jacob wonnen op Mambour met 1-4. Moeskroen hield de 3 punten thuis na een verdiende overwinning tegen Harelbeke: 4-2.

Hekkensluiter Lommel kon thuis gelijke tred houden met Europa-kandidaat Germinal Beerschot: 2-2. De bezoekers moesten het wel een tijd met 10 stellen, na de uitsluiting van routinier Rudi Smidts.

Verbroedering Geel tenslotte verloor het belangrijke zespuntenduel tegen Sint-Truiden met 1-2. De Kempenaars delen opnieuw de laatste plaats met Lommel. Beide teams tellen 12 punten.