Engeland: Arsenal blijft in de buurt van Leeds en Manchester Unite

LONDEN -

Arsenal blijft door een afgetekende zege op Sunderland (4-1) in de buurt van koploper Leeds United en Manchester United. Het dynamisch duo, de Kroaat Dravor Suker en de Fransman Thierry Henry, maakten de doelpunten op Highbury.

BR>Arsenal maakte alleen indruk voor rust (3-0), daarna modderde de ploeg van trainer Wenger maar wat aan. Quinn scoorde al snel 3-1. Henry deed negen minuten voor tijd nog iets goeds voor de 38.000 toeschouwers.

Arsenal begon het belangrijke duel met twee punten voorsprong op het verrassend sterke Sunderland, dat vorig seizoen nog in de First Divison uitkwam. Ondanks de zege van Arsenal geeft de stand bovenin de Premier League een vertekend beeld. Leeds heeft slechts een punt meer (44) dan de ploeg uit Londen, maar wel een wedstrijd minder gespeeld. United heeft net als Arsenal 43 punten, maar moet door het WK voor clubs in Brazilië nog drie duels inhalen.

Chelsea morste als subtopper op Stamford Bridge twee dure punten tegen Leicester City (1-1). Dennis Wise maakte pas in de 85ste minuut de 0-1 van Gerry Taggart (41ste) ongedaan.

Hekkensluiter Sheffield Wednesday, met Gilles De Bilde in de basis, mag blijven hopen op lijfsbehoud. De ploeg behaalde in het Yorkshirederby tegen Bradford City een belangrijke 2-0 zege via Niclas Alexandersson en een eigen doelpunt van Alex O'Brien. Ondanks deze derde seizoenoverwinning blijft Sheffield laatste. Manager Danny Wilson kan ondanks parlementaire druk misschien wat vrijer ademen.

Derby County won afgetekend bij Middlesbrough (1-4). Na acht minuten fleurde Malcolm Christie zijn volwaardig ligadebuut op met een kopbaldoelpunt. Pas bij een 0-3 stand, milderde Andy Campbell voor de gastploeg. In de slotminuut dikte Craig Burley aan tot 1-4.