EURO 2000: Engelse supportersfederatie voorziet geen problemen in Eindhove

EINDHOVEN -

De Engelse supportersfederatie FSA voorziet tijdens EURO 2000 in Eindhoven geen problemen. Vrijdag bracht een delegatie van die organisatie een bezoek aan Eindhoven. Volgens woordvoerder K. Miles heeft het PSV-complex veel weg van de Engelse stadions. Het nationale team van Engeland speelt daar op 12 juni tegen Portugal.

BR>Volgens Miles zijn vrijwel alle Engelse supporters van plan er een gewoon en gezellig voetbalfeest van te maken. Hij erkent dat een kleine groep 'idioten' dat wel eens zou kunnen bederven. De politie doet er naar zijn mening goed aan de hooligans zo snel mogelijk te isoleren van de echte voetbalfans. "Dat is erg belangrijk en tevens het grootste probleem. De politie moet de supporters die voor het voetbal komen niet het gevoel geven dat ze als hooligan worden behandeld. Als dat lukt, heeft Eindhoven niets te vrezen", aldus Miles.

De FSA-delegatie heeft vrijdag in Eindhoven oriÎnterend gesproken met de plaatselijke organisatie van EURO 2000 en met de politie. Later brengen de Engelsen nog soortgelijke bezoeken aan Charleroi en Brussel. Eerder stak de delegatie zijn licht op in Amsterdam.