Kapitein Marc Vangronsveld niet onder de indruk van Genkse exodus-stop

Op de achtergrond kraait Kyle, de eerste nakomeling van Petra en Marc Vangronsveld, het voortdurend uit van pret. Het schattige ukkie met de Schotse naam heeft duidelijk nog geen weet van Duitse managers, die papa Marc het hoofd op hol brengen om de wieg straks richting Frankfurt te laten verhuizen. Verhuist Marc Vangronsveld op korte termijn naar het vermeende Bundesliga-paradijs om er zijn voetbalkunsten aan de oevers van de Main te etaleren? Neen, beweert men bij Racing Genk dat een exodus-stop afkondigde. De betrokkene zelf reageert gevleid op de interesse van Eintracht Frankfurt.

Erik DE GRUYTER

BR>

«Op de stage in Turkije werd ik door manager Jo Vrankjovic op de hoogte gebracht dat Frankfurt serieuze belangstelling had», zegt Marc Vangronsveld. «Ze hadden eerder een video-opname gezien van de match in Anderlecht. Maar de voorzitter wilde me eens

live

aan het werk zien. Ik las in de krant dat ze woensdag in Genk waren. Voor mezelf is dat een aangename verrassing. De Bundesliga heeft me altijd aangesproken. Het krachtvoetbal dat er gespeeld wordt, zou me misschien wel liggen. Begrijp me echter niet verkeerd. Ik had nog geen enkel contact met Frankfurt.»

Bovendien sprak Genk in het post-Strupar tijdperk zijn veto uit over het vertrek van andere

blauw geschelpten

. Zwaar onder de indruk van het Genkse njet is Marc Vangronsveld echter niet.

«Niemand meer weg. Ik denk dat je dat moet relativeren», monkelt hij. «Men roept al even dat iedereen moet blijven. Maar aanvankelijk mochten Oulare en Strupar ook voor geen geld ter wereld weg. Iedereen weet intussen wat er gebeurd is. Toch wil ik dit niet te veel in m'n hoofd steken. Genk blijft mijn werkgever. Maar ik geef toe dat het aangenaam klinkt dat er een Duitse club interesse betoont. Het komt me persoonlijk ook niet slecht uit. M'n contract bij Genk loopt tot 2001. Voor de winterstop zegde het Genkse bestuur dat ze nog voor de feestdagen over een contractverlenging wilden onderhandelen. Daar is echter niets van in huis gekomen. En dat heeft me toch wel wat ontgoocheld. Als er straks zou gesproken worden, zal ik zeker niet voor een appel en een ei bijtekenen.»

Door het uitvallen van Domenico Olivieri mocht Marc Vangronsveld tegen Westerlo de kapiteinsband omgorden. Wakker ligt

Meneer Regelmaat

echter niet van zijn bevoorrechte status.

«Dat ik kapitein mag zijn, tracht ik positief te ervaren. Maar ik ben tegelijkertijd realist. Als Domenico niet gekwetst is, ben ik misschien niet eens bij de elf. Alles is zo relatief. De trainer heeft blijkbaar vertrouwen in mij. Ik speelde tien van de achttien matchen. Maar na het eerste verlies op Mechelen, zit ik tegen Ingelmunster wel op de bank. Ik bedoel maar...»

Marc Vangronsveld nam er notie van dat AA Gent vorige woensdag

exclusief

elf buitenlanders losliet tegen Verbroedering Geel.

«Ik denk niet dat Gent een voorbeeld gesteld heeft voor het Belgisch voetbal», schudt Marc Vangronsveld het hoofd. «Ik heb niets tegen buitenlanders. In Genk zitten ook redelijk veel vreemde jongens. Ik heb daar geen probleem mee. Ik weet alleen dat je als speler van eigen kweek twee tot driemaal beter moet presteren om er te geraken. Ja, dan spreek ik inderdaad uit eigen ervaring.»