Event TV brengt dagelijks voetbaljournaal

BRUSSEL -

De Profliga gaat in zee met de nationale tv-zender Event TV. Event TV, dat in heel België op de kabel zit, gaat binnenkort een dagelijks voetbaljournaal van tien à twaalf minuten uitzenden met nieuws van de Profliga en vooral van de voetbalclubs van de Profliga. Dat gaat van trainingsnieuws, vergaderingen tot allerhande

fait divers

.

Y.T.

BR>De 23 profclubs (dus zowel Anderlecht als Kortrijk) komen er in aan bod. Het magazine gaat

People Football

heten. Net als de regionale zenders dat momenteel doen, zal het nieuws verscheidene keren per dag worden herhaald. Daarnaast koopt Event TV ook de rechten van de Ligabeker (vroeger toebehorend aan VTM maar te weinig aantrekkelijk) en de Supercup (de wedstrijd tussen de bekerhouder en de kampioen). Van de kwartfinales van de huidige Ligabeker komen de hoogtepunten op het scherm, vanaf de halve finales gaat de zender live. Event TV is geen betaalzender. De uitzendingen zijn dus niet gecodeerd zoals die van Canal +, dat de rechten heeft op de competitiewedstrijden van eerste klasse.

"Het is een ideale manier om de Profliga eens op een positieve manier in het nieuws te brengen", aldus Profliga-directeur Philips. "Ook gaan onze sponsors op die manier meer publiciteit krijgen. En financieel doen we een goeie zaak."