CD&V dient klacht in over verkiezingsuitslag

Print
De CD&V dient bij de Provinciale Raad voor Verkiezingsbetwistingen én bij het parket klacht in over de verkiezingsuitslag van 8 oktober.
BR>
De beslissing is genomen door de voltallige CD&V-fractie, dus ook door Bert Stippelmans en Veerle Heeren. De geruchtenmolen over eventuele fouten begon nadat bekend was geraakt wie bij de Lijst Burgemeester de mandaten kreeg toebedeeld.

“Dat de klacht er nu pas komt, heeft daar alles mee te maken, want wij waren niet op de hoogte van eventuele fraude.Wij eisen nu duidelijkheid waarom er verschillen waren tussen de officiële en officieuze tellingen door de getuigen”, zegt Erik Carlier.

Volgens interne bronnen gaat het om de naamstemmen van de onafhankelijke kandidaat Filip Zurinckx. Hij zou volgens de getuigen maar 690 voorkeursstemmen behaald hebben, maar in de officiële tabellen heeft hij er 1.040.

“Naast Zurinckx worden nu al meerdere namen genoemd bij wie verschillen zijn opgetekend. Als dit klopt, komt de hele telling op losse schroeven te staan en eisen wij een diepgaand onderzoek. Wij willen dat naast de voorkeurstemmen ook de lijststemmen opnieuw worden geteld”, aldus nog Carlier.