Antwerpse Wielerzestiendaagse begint vandaag

ANTWERPEN -

De geest mag weer even uit de fles: tijdens de komende zestien dagen wordt de piste in het Antwerps Sportpaleis opnieuw tot leven gewekt. Vandaag wordt het startschot gegeven voor de derde uitgave van de Wielerzestiendaagse in de sporttempel aan de Merksemse Schijnpoort, een editie die als een eerste aanloop kan beschouwd worden voor het WK op de baan dat in 2001 op dezelfde piste wordt georganiseerd.

G.V.

BR>In het rijk gestoffeerde programma springt vooral het

Omnium der Snelste Pedalen

in het oog. Op zondagmiddag 23 januari kijken de duo's Van Petegem-Knaven, Tchmil-Van Hyfte, Planckaert-De Wolf en Vanhaecke-Streel elkaar voor enig pistelabeur in de ogen. Na een dernyreeks, een puntenrit over veertig ronden, een ploegachtervolging, een afvallingswedstrijd en een tijdrit zal duidelijk worden wie Tom Steels - de winnaar van de eerste twee edities - op de erelijst opvolgt.

Op het programma van de Wielerzestiendaagse prijken ook schiftingswedstrijden en finales van het Belgisch kampioenschap, WAOD-wedstrijden (22 januari), een dernykampioenschap (22 januari), een stayerswedstrijd België-Buitenland (29 januari), meetings, testwedstrijden, een omnium voor juniores en beloften en ploegkoersen.

De sleutel voor het succes van de twee vorige edities wordt ook dit jaar gehanteerd: wie als

leek

zelf zijn kunsten op de piste wil demonstreren, krijgt daar ook in 2000 de gelegenheid voor. Info en reserveringen bij Tele Ticket Service (070/345.345).

In de marge van het sportieve gebeuren kan de sportliefhebber op 22 januari terecht voor een internationale wieler- en voetbalruilbeurs. De Zestiendaagse wordt op zondag 30 januari afgesloten met cyclobaldemonstraties. Op het middenplein is informatie over wielersport in het algemeen en wielerrecreatie in het bijzonder beschikbaar.