Thomas Caers stopt als trainer van STVV

Print
Thomas Caers stopt als trainer van STVV. Na een teleurstellende voorlaatste plaats in de competitie, met zeven punten uit elf matchen, besliste Caers zelf om ermee te kappen. Dat heeft Het Belang van Limburg vernomen.
Thomas Caers, die pas sedert februari in dienst was als trainer van STVV, krijgt een andere functie binnen de club. Peter Voets, de assistent van Caers, zal de trainingen leiden in afwachting van de komst van een nieuwe coach. STVV gaat op zoek naar een opvolger.


Wat vindt u van de beslissing van Caers? Mail ons uw reactie en misschien wordt die morgen in de krant opgenomen.

Caers volgde op 11 februari de ontslagen Herman Vermeulen op. De 33-jarige trainer speelde van februari 2002 tot oktober 2004 zelf als linksachter bij Sint-Truiden. Door een zware heupartrose moest hij vroegtijdig een punt achter zijn carrière zetten. Na zijn spelerscarrière ging hij aan de slag als pr-manager bij Sporta en werd hij scout bij Sint-Truiden. Caers was een jaar eerder ook al even in beeld geweest bij de club, na het ontslag van Marc Wilmots, maar toen zag hij de job niet zitten.

Sint-Truiden verloor zondagavond met 3-0 van Zulte-Waregem. Zaterdagavond ontvangt de club hekkensluiter Lierse.

Voorzitter Roland Duchâtelet behield ondanks de slechte resultaten het vertrouwen in Caers, maar de trainer voelde zondag aan dat niet alle spelers nog honderd procent achter hem staan. Hij vond dat geen goede basis voor verdere samenwerking en besliste daarom zelf zijn functie neer te leggen.

Wat hij precies gaat doen bij Sint-Truiden, wordt in de komende dagen of weken bepaald. Wie zijn opvolger wordt, is nog niet bekend.