Drugsdealend koppel ontloopt straf

Kurt H.(33) uit Sint-Truiden en zijn gewezen vriendin Lindsay B.(22) uit Leuven hebben opschorting van straf gekregen voor het dealen van cannabis en XTC.

ksleurs

BR>

De strafrechter hield rekening met hun blanco strafblad, hun schuldbesef, en het feit dat ze zich hebben herpakt. Ze moeten wel vast werk zoeken en het drugsmilieu vermijden. Beiden wezen elkaar met de vinger voor de feiten van 1 januari tot 22 juni 2005 in Tienen.

De zaak ging aan het rollen na aangifte van een diefstal bij H. Toen bleek dat het koppel actief bezig was met drugs. Volgens de procureur lag het zwaartepunt bij de vrouw, die momenteel in Leuven woont. Zij riskeerde honderd uur werkstraf, haar ex-vriend zestig. De advocate van de vrouw verkreeg de gunst van de opschorting. "Mijn cliënte nam steeds haar vriend in bescherming," klonk het.

"Ik moest van hem verkopen tot ik werk gevonden had," voegde de Leuvense daaraan toe. H. zou haar eveneens bij de keel hebben gegrepen, maar de man uit Sint-Truiden blijft dat ontkennen. Ook hij komt er zonder straf vanaf.