Werken gestart aan fietspad langs spoorweg

De grondwerken zijn begonnen voor het nieuwe fietspad vanaf het kanaal over de spoorwegbrug aan de Heerstraat, richting school- en stationsbuurt.

ksleurs

BR>

"De eerste plannen dateren al van eind jaren ‘80," weet schepen Leon Alders die het dossier op spoor zette. “Met de nieuwe route kunnen scholieren de drukke Heerstraat omzeilen,” vertelt hij.

“Ook om het zwembad te bereiken, zal het gebruikt worden. Er zijn jaren van technische onderhandelingen met de NMBS aan vooraf gegaan.Het nieuwe traject van zo’n kilometer loopt voor een deel langs en over de spoorwegbedding."

"We kregen eerst wel de toestemming om aansluiting te krijgen op de Heerstraat, maar dan zouden we de fietsers juist de drukte insturen. Dus zijn we blijven ijveren om het te mogen doortrekken tot aan het kanaal waar het nu zal het aansluiten op het fietsroutenetwerk."

"Hiervoor moest een stuk spoorweg worden opgebroken. Een eind in november gaan de werken grotendeels klaar zijn. Naast het fietspad komt een afsluiting die het scheidt van de spoorweg.”