Stad verkoopt grond aan tennisclub Maaseik

De gemeenteraad heeft de verkoop goedgekeurd van twee percelen grond aan Tennisclub Maaseik.

ksleurs

BR>

Door de aangroei van het ledenaantal heeft de club nood aan twee extra buitenbanen. Tennisclub Maaseik betaalt bijna 113.000 euro aan de stad.

De gemeenteraad ging ook akkoord met de aankoop van materialen voor de verbouwing van het theatercafé en de foyer van cultuurcentrum Achterolmen, voor ruim 12.000 euro. De werken werden uitgevoerd tijdens de zomermaanden. Het ontlokte raadslid Hendrikx de opmerking dat de gemeenteraad opnieuw voor voldongen feiten werd geplaatst.

“Waarom kon dat niet in juni op de agenda van de raad gezet worden? Het gebeurt steeds meer dat bepaalde werken al uitgevoerd zijn voor ze in de raad behandeld worden”, zei Vivant’er Hendrikx. Bevoegd schepen Laurens Leurs (sp.a) verdedigde zich en antwoordde dat van de nood een deugd gemaakt werd, en dat anders de programmatie in de war zou komen.

Ook de aankoop van een hoogtewerker en een dieplader voor het vervoer ervan werd goedgekeurd, voor een kostprijs van 64.500 euro. Leo Pieters (VB) wilde weten of de stadsdiensten werken zelf gaan uitvoeren of dat de werken meer worden uitbesteed.

Burgemeester Creemers (CD&V) antwoordde dat de huur van een hoogtewerker meer kost dan de aankoop ervan. Raadslid Hendrikx eiste tot slot dat de bestuurders van voetbalclub Real Neeroeteren Maaseik persoonlijk aansprakelijk gesteld worden voor de schulden aan de stad. “Ze lossen wel hun maandelijkse betalingen af, maar de schuld is ondertussen al opgelopen tot meer dan 30.000 euro.”