Toch Vlaamse toelage voor inrichting van glascentrum

Vlaams minister van Toerisme Geert Bourgeois geeft de dienst Toerisme Lommel een toelage van 114.000 euro voor de inrichting van het glascentrum.

ksleurs

BR>

Toerismeschepen Jean Lavreysen: “We werden aanvankelijk niet erkend als een toeristich-recreatief project door Vlaanderen,maar na een beroepsprocedure werden het glasatelier en de latere inrichting van het glascentrum toch erkend. We krijgen dus een toelage.Nu kunnen we definitief het licht op groen zetten voor de verdere inrichting.”

“Dat gaat onder meer over de installatie van een werkoven, drie afkoelingsovens en een smeltoven in het glasatelier,” meldt diensthoofd Toerisme Lommel Stan Bresseleers.

Hoe het glascentrum er verder zal uitzien, hangt ook deels af van het ‘Regionaal Toeristisch Bezoekerscentrum’. De dienst Toerisme Lommel wordt immers - samen met nog 8 andere Limburgse diensten - omgevormd tot een dergelijk centrum.

“Samen met dat Regionaal Toeristisch Bezoekerscentrum kan het glascentrum dé toeristische informatie- en attractiepool worden van de Limburgse Kempen,” aldus de schepen.