Ramses De Craene eert zijn vader Wim

Vorig jaar was het 15 jaar geleden dat Wim De Craene overleed. Aanleiding voor zijn zoon Ramses om een eerbetoon voor zijn vader te organiseren.

ksleurs

BR>

Ramses trommelde muzikanten op, waaronder Neeka, en verzamelde videobeelden en geluidsfragmenten voor een meer dan twee uur durende show. Die houdt op vrijdag 20 oktober exclusief voor Limburg halt in cc Leopoldsburg.

“In 1995 en in 2000 waren al eerder eerbetoonavonden georganiseerd voor mijn vader,” zegt Ramses De Craene.“In 2005 besloot ik het zelf te doen. De bedoeling was om Wim De Craene één avond terug tot leven te wekken. Niet alleen met muziek, maar ook door zijn stem nog eens te laten horen."

"Daarom toon ik videobeelden en foto’s en ziet het publiek hoe Wim De Craene zelf anekdotes vertelt op het scherm, onder andere over succes en zijn liedjes.Mensen raken ontroerd als ze die stem nog eens een keer horen.”

Ramses kruipt achter de toetsen in de voorstelling en zingt twee liedjes. “Waaronder ééntje van Ramses Shaffy, naar wie ik werd genoemd.” Zelf kwam Ramses net als zijn vader ook in de muziekwereld terecht, maar in een compleet andere sector. Als dj Looney Tune scoorde hij hits op het Bonzaï- label.

“Ik raakte in de ban van beats na de new beat in 1988. Mijn vader vond house of andere vormen van dance niet goed, maar hij liet me vrij in wat ik wilde doen.”

Vindt Ramses dat zijn vader destijds voldoende erkenning kreeg voor zijn muziek? “Daar zijn al veel discusies over gevoerd. Feit is dat ik nu méér erkenning krijg met dit project dan hij destijds.Het is een beetje als het verhaal van Ann Christy: die wordt tegenwoordig ook meer gedraaid dan toen.”

De Craene & Jong’, op 20/10 om 20.15 uur, cc Leopoldsburg (011/34 65 48 en www.ccleopoldsburg.be).