Geen gemeenteraad omdat schepenen niet opdagen

Volgende week donderdag zal er geen gemeenteraad plaatsvinden in Houthalen-Helchteren. Reden hiervoor is dat burgemeester Yzermans niet genoeg schepenen bijeen kreeg om de raadszitting voor te bereiden.

ksleurs

BR>

Die voorbereiding gebeurde normaal op het schepencollege van afgelopen maandag, maar alleen Alain Yzermans (sp.a) en Els Tiri (CD&V) daagden daar op.“We hadden niet de nodige vier mensen om beslissingen te nemen, dus moet de gemeenteraad uitgesteld worden,” legt Yzermans uit.

“We hebben de schepenen gevraagd om vrijdag opnieuw bijeen te komen. Het is ook niet zo dat de sp.a-schepenen er niet waren uit onvrede met de huidige gang van zaken, zij hadden gegronde redenen om afwezig te zijn.”

Het personeel van de gemeente wordt stilaan ongerust, omdat het schepencollege maandag de mandaten zou goedgekeurd hebben om hun uitbetalingen te doen. “We zullen ervoor zorgen dat de wedden van al het personeel betaald worden. De gemeente is niet onbestuurbaar. Mochten de andere schepenen vrijdag hun verantwoordelijkheid niet opnemen, roepen we de oudsten in rang bijeen om hen te vervangen.”

Inmiddels wendde Yzermans zich ook tot gouverneur Steve Stevaert. “Ik heb mijn voordracht als burgemeester ingediend,” zegt hij. “Burgemeester van een coalitie zonder CD&V. De regenboogcoalitie is dus definitief een feit.”