Mady Wiame wil niet meer naar schepencollege gaan

Vanmiddag vindt in Houthalen-Helchteren het schepencollege plaats dat normaal afgelopen maandag had moeten plaatsvinden. Toen tekenden niet genoeg leden van het schepencollege present.

ksleurs

BR>

sp.a-schepen Mady Wiame zal vandaag opnieuw niet aanwezig zijn. “Dat is een zeer bewuste beslissing,” vertelt ze. “Ik wil niet meer samen met Alain Yzermans aan één tafel zitten, ik zou er ziek van worden.”

Volgens Wiame zal ze wel haar andere plichten als schepen nog vervullen tot het eind van deze legislatuur. “Ik heb mij zes jaar lang met hart en ziel ingezet, en zal dat blijven doen. Maar na 31 december stap ik uit de partij. Yzermans heeft me deze campagne heel hard tegengewerkt. Hij duldt geen tegenspraak, wil alleen kandidaten rond zich die naar zijn pijpen dansen. Volgens mij kan hij niet met macht omgaan.”

Yzermans zelf betreurt haar reactie: “Zij is ontgoocheld omdat ze niet verkozen werd.”

Ook alle CD&V-schepenen zullen vandaag aanwezig zijn. “We willen de werking van de gemeente niet blokkeren,” zegt Maurice Vanoevelen. “Mochten we dat willen doen, hadden we maandag ook niemand afgevaardigd. Els Tiri is naar het college gegaan voor ons.We wisten dat sp.a anders niet aan vier personen kon komen,door de vakantie van Olga Van de Vloed.Als al hun schepenen aanwezig geweest zouden zijn, had het college gewoon kunnen plaatsvinden.”