Oefenen op donderdag mag op Circuit Zolder

Print
De Bestendige Deputatie heeft donderdag de milieuvergunning van Circuit Zolder aangepast.
Voortaan mag er zoals vanouds weer getraind worden op donderdagen. Ontslagnemend minister Tavernier had in 2004 een geluidslimiet opgelegd. Circuit Zolder verzekert de buren dat er niet méér lawaaihinder komt, maar Groen! gaat in beroep bij minister Peeters.

De aanpassingen aan de vergunning komen er op vraag van het circuit zelf. Al sinds jaar en dag mogen autoteams 's donderdags op Terlaemen trainen. Dat was ook bepaald in de nieuwe milieuvergunning die minister Dua in 2000 afleverde. Maar in juli 2004 voerde ontslagnemend minister Tavernier plots een geluidsbeperking in tot 105 decibel.

Circuit Zolder ging daartegen in beroep, zodat de beperking van Tavernier voorlopig niet van kracht werd. Uiteindelijk heeft nu het provinciebestuur op voorstel van gedeputeerde van Milieu Frank Smeets de beperking geschrapt.

"We kunnen het circuit nu exploiteren zoals dat altijd geweest is", reageert Dejaeghere. "Dat is een grote geruststelling. Als de donderdagtrainingen niet meer kunnen, zou dat een grote hypotheek leggen op de autosport. Zonder trainingen geen wedstrijden en dan kan het circuit niet meer overleven."