Geen aanranding in maneges De Zwaan of Paddock-Terlaemen

Print
De bekende maneges De Zwaan en de Paddock uit Heusden-Zolder hebben absoluut niets te maken met de aanranding van een 14-jarig meisje.
BR>
Vorige week stond in onze krant een rechtbankverslag van de Hasseltse correctionele rechtbank over een 53-jarige man uit Heusden-Zolder die veroordeeld werd tot een celstraf van drie jaar, waarvan twee met uitstel.

De man - die in Heusden-Zolder een paardenhotel/manege uitbaat - had zich in de loop van 2003 meermaals vergrepen aan een meisje van veertien, een fervente paardenliefhebster.Het slachtoffer werd seksueel aangerand en verkracht.

De verkrachter beweerde dat de seksuele contacten met haar instemming gebeurden. Volgens het meisje heeft de man er echter mee gedreigd haar lievelingspaard te doden.

Deze trieste feiten hebben zich, voor alle duidelijkheid, niet afgespeeld in de bekende maneges De Zwaan en De Paddock. Ook mensen die daar werken, hebben er niets mee te maken.

De man die wel voor deze feiten veroordeeld is, verliest trouwens een hele reeks rechten voor de duur van vijf of tien jaar. Zo mag hij bijvoorbeeld ook geen contacten meer hebben met minderjarigen of via zijn activiteiten gezag uitoefenen over jongeren.