Boek over geschiedenis van Circuit Zolder

Gisteren is in het Mediacenter van het Circuit Zolder het boek ‘Circuit Zolder' aan de pers voorgesteld.

ksleurs

BR>

Dit lijvige boek vertelt de geschiedenis van de eerste snelheidswedstrijden voor motoren in hartje Zolder in de zomer van 1958 tot en met de talloze evenementen op Circuit Zolder in 2005. Alle disciplines, alle grote evenementen, zowel wielrennen als cyclocross, alle wedstrijden voor motoren cyclocross, alle wedstrijden voor motoren en auto’s of trucks passeren de revue.

Uiteraard krijgen de Formule 1-wedstrijden en de dagen dat alle grote coureurs uit de autosport in Zolder rondwandelden, een aparte plaats.In totaal bevat dit boek 300 foto’s,plaatjes zowel van vandaag als van bijna vijftig jaar geleden.Zeer zeldzame foto’s ook.

De auteurs van de ‘Werkgroep Geschiedenis en Museum’ onder leiding van Hub Geyskens, voormalig voorzitter van de vzw Terlamen, hebben er zorg voor gedragen dat het accent kwam te liggen op ‘mensenwerk’.

“Het Circuit Zolder, waarop niet alleen Limburg maar heel Vlaanderen al meer dan veertig jaar trots kan zijn,” zo betogen de auteurs,“is het werk van veel mensen, die heel belangeloos, op puur enthousiasme dit circuit belangeloos, draaiend op puur enthousiasme dit circuit groot hebben gemaakt.”

Een klein familiealbum brengt ook de mensen die er vandaag aan de slag zijn, in kaart. Uitgegeven door Circuit Zolder. 250 blz. 24,50 euro. Verkrijgbaar bij het Circuit op 011/85.88.88 of via email op boek@circuit-zolder.be.