Ricky Fleming viert 20 jaar carrière met jubileumconcert

Morgen viert zanger Ricky Fleming uit Heusden-Zolder zijn twintigjarige carrière met de jubileumshow ‘20 jaar Ricky Fleming’ in zaal Loana in Geel.

ksleurs

BR>

Behalve Fleming - met liveorkest en danseressen - zullen ook onder meer Barbara Dex en Willy Sommers er optreden.

De zingende boekhouder stelt er meteen ook zijn nieuwe full-cd ‘Van toen tot nu’ voor, met daarop 22 bestaande en nieuwe nummers. Daaronder ‘Jij bent alles’, een cover van de Griekse inzending voor het Songfestival:‘Everything’ van Anna Vissi. Opmerkelijk: in de videoclip van het nummer, te zien op TVL, speelt de 46-jarige Fleming een liefdesrelatie met als tegenspeelster... zijn eigen twintigjarige dochter.

“Ach ja, zo’n video is fake, hè,” zegt hij. “We hebben veel gelachen tijdens de opnames.” Patrick Feustel begon zijn loopbaan twintig jaar geleden als Johnny Nash in Henny Huismans ‘Soundmixshow’. Maar na twintig jaar showbizz noemt iedereen hem Ricky Fleming.“Behalve Behalve mijn vrouw, die zegt schat.”

Flemings ultieme droom blijft het Eurovisie Songfestival. “Ik heb twee keer deelgenomen aan ‘Eurosong’ (de Belgische voorronde, JoM), maar het echte Songfestival zou de kers op de taart zijn. Het moet zelfs niet als hoofdact, ook om achtergrondzanger te spelen, mogen ze me altijd meenemen (lacht).”

‘20 jaar Ricky Fleming’, Zaal Loana, Kievermont 11 in Geel. Aanvang 20 uur. Info: www.rickyfleming.be.