Selahattin Özer wordt nieuwe ‘Turkse’ schepen

Selahattin Özer wordt de tweede schepen van Turkse afkomst die de gemeente ooit gekend heeft. De 29-jarige accountant uit Berkenbos volgt hiermee Gökay Elkilic op als schepen van allochtone afkomst.

ksleurs

BR>

Deze laatste haalde nog meer stemmen op 8 oktober maar verdwijnt met zijn partij Nieuw naar de oppositie. Geruchten gingen nochtans dat hij geen schepen mocht worden.

“We hebben nooit getwijfeld,” zegt Sonja Claes (CD&V) en burgemeester vanaf Nieuwjaar. “Binnen onze partij is het de gewoonte dat een nieuwe verkozene niet rechtstreeks schepen kan worden, maar eerst ervaring moet opdoen als gemeenteraadslid. Maar gezien de specifieke situatie hebben we aan onze partijleden een uitzondering gevraagd.”

CD&V-Plus draagt verder Mario Borremans, Isabelle Thielemans en Dirk Schops als schepen naar voor en Marc Vanderstraeten als OCMW-voorzitter. De 65-jarige Josée Maris- Vanluyd neemt op eigen vraag afscheid van het schepenambt. Ze zetelt wel verder als raadslid.Voor de NV-A wordt lijsttrekker Leon Truyers schepen, en de VLD promoveert Marc Swevers en Nanda Van Ende als nieuwe schepenen.