Tom Boonen mag niet autoracen

Tom Boonen neemt op 11 november níét deel aan de 10 Uren van Zolder. De ex-wereldkampioen is gisteren teruggefloten door zijn entourage,die autosport te gevaarlijk vindt en hem fijntjes gewezen heeft op de peperdure verzekeringspremie.

ksleurs

BR>

Het project was opgezet met Anthony Kumpen en Bert Longin,de kampioenen uit de Belcar.Zij zouden Boonen begeleiden bij zijn eerste passen in de racerij met een Porsche 996.

Kumpen: “De media-aandacht heeft ons niet geholpen. Tom en ik hadden deze plannen al sinds maart.We hebben het lang al sinds maart.We hebben het lang kunnen stilhouden,maar deze week is het uitgelekt via André, de vader van Tom. Sommige mensen rond Tom kennen niets van autosport en vonden het te gevaarlijk.Terwijl de risico’s op de fiets eigenlijk veel groter zijn.Maar goed,alles is dus afgeblazen. Ze hebben hem teruggefloten, daar komt het op neer.”

Toch blijven er stiekem plannen. Kumpen: “We willen graag iets tofs doen, gewoon onder kameraden.Wat? Dat ga ik zeker niet meer aan de pers vertellen.” Bij Quick.Step beklemtoont Wilfried Peeters dat ze Tom Boonen de vrije keuze hebben gelaten. “Het leek hem verschrikkelijk leuk, maar er waren te veel risico’s aan verbonden.” andere sponsors mee gemoeid. verbonden.”

Bovendien waren er andere sponsors mee gemoeid. “Ook dat leek Tom een moeilijke hindernis.De race begon hem meer problemen dan plezier te bezorgen.”