Vandalen beschadigen postauto’s in Kermt

Print
Vandalen hebben de afgelopen nachten de auto’s aan het postkantoor van Kermt beschadigd. Daardoor rijden minstens acht postmannen dezer dagen rond met auto’s vol deuken. “De voertuigen staan, zoals dat hoort, geparkeerd vlakbij het voetbalveld op Ten Hove,” zegt Piet Van Speybroek, woordvoerder van De Post.
In het weekend was er in de buurt een fuif en sommige mensen denken dat de daders bij de fuifgangers moeten gezocht worden.Anderen vermoeden dat vandalen hier heel doelgericht aan het werk zijn geweest.”

“Acht postauto’s zijn serieus onder handen genomen,” zegt Piet Van Speybroek van De Post. “Ze zijn bekrast en spiegels zijn afgebroken. De daders zijn gewoon over de wagens heen gelopen wat echte maanlandschappen in de carrosserie oplevert.” Feit is dat de postauto’s in Kermt in de weg staan. De huidige parking aan Ten Hove is al de vijfde plek in enkele jaren tijd waar de postmannen hun voertuigen kunnen laten. Op al die andere plaatsen klaagden buren over het teveel aan lawaai wanneer de postbodes voor dag en dauw hun voertuig starten. En ook nu zijn de buren niet meteen gelukkig met de postauto’s.

Piet Van Speybroeck:“De kapotte voertuigen moeten binnen de kortste keren worden hersteld. Voorts hopen we dat de politie snel de daders op het spoor is zodat deze vervelende dingen ophouden. Alle voertuigen rijden gelukkig nog, dus de postbedeling vanuit Kermt, komt niet in het gedrang.”